visie

onze bouwsteen van uw succes


Al 30 jaar lang staat Habitude Villabouw garant voor het bouwen van stijlvolle villa’s en voor een aangename bouwervaring. Het resultaat is telkens een project met een hoge ‘feel good factor’ waarbij de wensen van de klant centraal staan.

Ons ervaren team van architecten, interieurarchitecten en ingenieurs ontwerpt jullie Habitude-droomvilla met een collectieve obsessie voor perfectie en dit in landelijk minimalistische- of in klassieke stijl.

Uitgebalanceerde verhoudingen en authenticiteit van materialen in de afwerking bepalen de sfeer en detaillering van jullie nieuwbouw- of renovatieproject.

Architect Charles Cops


troeven

Kiezen voor Habitude als bouwpartner voor jullie droomvilla is meteen ook
kiezen voor zekerheid waarbij wij grote aandacht schenken aan:

unieke maat-architectuur

Habitude ontwerpt uitzonderlijke feel-good-architectuur met een aparte detaillering en perfect uitgebalanceerde verhoudingen
hetgeen resulteert in een unieke parel waarin u graag resideert.

hoge kwaliteitsnormen

Habitude eist een hoogkwalitatief uitvoeringsniveau op de werf, hetgeen wordt bevestigd door strenge interne normen zoals beschreven in ons technisch uitvoeringsbestek waarbij duurzaam bouwen en energiezuinige ecologische technieken primeren. Habitude werkt sinds jaren met eigen, intern opgeleide metselploegen die beschikken over een enorme vakkennis en dus garant staan voor een goede uitvoering.

gedreven team

Ons team begeleidt u met veel drive tijdens de ontwerpfase en de uitvoering hetgeen leidt tot een geslaagde oplevering. Het is uitzonderlijk in de villabouwwereld dat elk lid van ons team een ervaren bouwkundige is: architecten, interieurarchitecten en ingenieurs bouwkunde worden aangestuurd door een creative director, eveneens architect.

strenge budgetcontrole

Habitude presenteert u een correcte prijs in een zeer gedetailleerde transparante calculatie waardoor elke verrassing uitgesloten is. In het bestek vindt u zelfs de niet gecalculeerde posten waarmee u later nog rekening dient te houden.

modulair systeem

In de afwerking heeft de bouwheer een brede keuze aan posten die hij al dan niet laat uitvoeren door Habitude hetgeen een ongekende vrijheid geeft bij het beslissingsproces. Dit is uiteraard enkel mogelijk door het open en gedetailleerd Habitude-bestek.

grondige werfopvolging

Van ruwbouw tot eindafwerking controleren onze projectleiders en interieurarchitecten uw project met een feilloos afpuntsysteem op ipad.
De interieurarchitecten die samen met u het totale interieur smaakvol hebben uitgewerkt, controleren op de werf in detail de afspraken die gemaakt zijn in de toonzaal- en die voorgesteld zijn op de foto-realistische 3-D voorstelling. Zij begeleiden de afwerking tot een goede oplevering.

planning & timing

Habitude respecteert minutieus de gestelde opleveringsdatum en overloopt daarom periodiek met u de planning in functie van het werfverloop en de door u te nemen beslissingen om zo tot een ontspannen- en aangename verhuisfase te komen.